„On svým andělům vydal o tobě příkaz, aby tě chránili na všech tvých cestách.“Žalm 91:11

V Písmu je víc než tři sta zmínek o andělech. Jsou popsáni dvěma slovy: mnoho a mocní. Na to, aby kvůli Danielovi zavřel tlamy lvům nebo aby vyvedl Petra z vězení noc předtím, než měl být popraven, stačil jediný anděl. Vzpomínáš si ale na Elíšova služebníka? Když nepřátelská armáda obklíčila město Dótan, Elíša požádal Boha, aby otevřel jeho služebníkovi oči: „Tu Hospodin otevřel mládenci oči a on uviděl horu plnou koní a ohnivých vozů okolo Elíši“ (2. Královská 6:17).
Kdyby dnes Bůh otevřel oči tobě, co bys viděl? Anděly doprovázející tvé děti do školy? Anděly, kteří tě chrání před opilými řidiči? Anděly, kteří vedou ruku chirurga? Kteří tě střeží, když spíš? Jestli jsi věřící, měl bys očekávat, že tě v životě budou doprovázet mocní andělé.
Má každý člověk anděla, který na něj dohlíží? Ne. Bible říká: „Což není každý anděl jen duchem, vyslaným k službě těm, kdo mají dojít spasení?“ (Židům 1:14). Pokud odmítneš Ježíše, ztrácíš nejvyšší jistotu, když ho však přijmeš jako Pána a Spasitele, získáš nepřetržitou ochranu, protože: „Hospodinův anděl se položí táborem kolem těch, kteří se bojí Boha…“ (Žalm 34:8). Všimni si, že ti tvůj anděl jen nezamává, když zrovna letí kolem, on si kolem tebe staví stan, zdržuje se a bdí. Můžeš bezpečně odpočívat pod stínem jeho křídel. Jestli toto nesníží úroveň tvé úzkosti, pak už nic! Ve skutečnosti se ani někteří z nejbohatších lidí na planetě nemají zdaleka tak dobře! Jsme tolik požehnaní!