„… abyste věděli, že máte věčný život.“ 1. Janova 5:13

Asi by tě překvapilo, kolik křesťanů má pochybnosti o svém spasení. Pojďme si tedy otevřít Boží slovo a vyřešit tuto otázku jednou provždy: „A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život… Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život“ (1. Janova 5:11-13). Důvěřuješ Kristu, že tě spasí, místo, abys spoléhal na své vlastní dobré skutky? Jestli ano, pak jsi spasen! Ježíš řekl: „… kdo věří ve mne, má život věčný“ (Jan 6:47, ČSP).
Pochybnosti přicházejí vždy, když se místo Biblí řídíš svými pocity. Tvé pocity jsou jako počasí a neustále se mění. Také ďábel se ti bude snažit namluvit, že spasení platí pro jiné lidi, jen ne pro tebe. Bible však říká, že satan je „lhář“ (viz Jan 8:44). Pavel napsal: „… vím, komu jsem uvěřil. Jsem přesvědčen, že on má moc chránit, co mi svěřil, až do onoho dne“ (2. Timoteovi 1:12). V dřívějších dobách lidé vyznávali: „Děkuji Bohu za jeho spásnou a zachovávající moc.“ Ty nejsi ten, kdo střeží tvé spasení, je to tvůj Spasitel, kdo tě střeží!
Když se tedy tvá víra otřásá, zastav se a pomodli: „Pane Ježíši, vložil jsem v tebe svou důvěru. Tvé slovo říká, že mohu vědět, že mám věčný život. Nezáleží na tom, zda se cítím dost dobrý nebo hodný, ale na tom, abych věřil, že ty jsi hoden. Proto v tebe vkládám svou důvěru, rozhoduji se věřit tvému Slovu a odmítám své pochybnosti.“